top of page

Hovedpine starter fra nakken

Ifølge en undersøgelse foretaget i Danmark lider 24 % af kvinder og 10 % af mænd af migræne eller hyppig spændingshovedpine. Dette er en pressende/klemmende hovedpine med smerter omkring panden. Mange af de interviewede i undersøgelsen rapporterede vedvarende smerter og stivhed i nakken, ledsaget af hyppig hovedpine, svimmelhed og smerter, der strålede ud til armen eller som var forbundet med følelsesløshed. Nakkestivhed og smerter er tæt forbundet med hovedpine, der udstråles fra panden, da de fleste hovedpiner af denne oprindelse er af muskeloprindelse.Men hvorfor er denne type hovedpine så almindelig?


Hvis du vil se nærmere på skærmen, mens du sidder ved skrivebordet, skubber du hovedet fremad. (Bare observer dig selv eller en af ​​dine kollegaer) Mens du skubber hovedet frem, hæver du det lidt, det vil sige, du nikker baglæns. I denne situation forkortes de små muskler under nakken, på grund af overbelastning dannes der muskelknuder, som giver smerter, der stråler ud i panden. Hvis du bruger 6-8 timer om dagen i denne stilling, er det ikke underligt, at spændingshovedpinen er et almindeligt problem.

Desværre er der mange, der tager smertestillende medicin på dette tidspunkt, hvilket reelt betyder lindring i et par timer, men når effekten aftager, vender hovedpinen tilbage igen. Så smertestillende medicin er kun en midlertidig behandling.Den rigtige løsning er, hvis du sidder i den rigtige position, ikke bare at skubbe dit hoved fremad men også at læne dig frem med ret ryg og hele kroppen. På den måde bevarer du den korrekte holdning og overbelaster ikke dine nakkemuskler.


Og hvis du stadig har hovedpinen i panden, så prøv følgende i stedet for smertestillende: Tryk på de bittesmå muskler (se billedet) ved at lade fingrene "smelte" ind i musklerne, der er placeret på nakkelinjen, lige under knoglerne. Det er højst sandsynligt, at behandlingen virker med det samme og dermed er din hovedpine væk. (Det er i øvrigt essensen af ​​triggerpunktsbehandlingen)
Comments


bottom of page