top of page

SPORTSMASSAGE

Introduktion

Vores klinik i Odense tilbyder professionel sportsmassage til alle, der ønsker at forbedre deres fysiske sundhed og ydeevne. Vi har en meget erfaren terapeut, der er specialiseret i sportsmassage og kan hjælpe dig med at reducere smerter, forbedre bevægeudslag, øge fleksibiliteten og mindske risikoen for skader. Vi tilbyder også rehabiliteringstjenester til atleter, der har lidt en skade eller er kommet sig fra en intens træning eller konkurrence . Vi har et stort udvalg af behandlinger og tjenester, der er designet til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Mandlig massageterapeut undersøger patientens ben

Hvad er sportsmassage
 

Sportsmassage hjælper atleter med at forberede sig på, præstere og komme sig efter sportsaktiviteter.

Det er gavnligt for alle atleter, da det kan forbedre fleksibiliteten, forebygge skader og fremskynde helingen af en eksisterende skade.

Hård træning kan føre til ømme muskler, stivhed og smerter.

Sportsmassage, som en dybdegående massage, kan hjælpe med at lindre disse symptomer ved at forbedre blodcirkulationen, reducere inflammation og løsne op for stramme muskler.

Sportsmassage er designet til at behandle sportsrelaterede skader ved at strække stramme muskler, stimulere inaktive muskler og forbedre tilstanden af blødt væv. I modsætning til almindelig massage er dette ikke nødvendigvis en afslappende oplevelse; det kan være ret udmattende.

Sportsmassage har til formål at reducere stress og spændinger, der kan opbygges i en persons bløde væv under fysisk aktivitet.

 

Dens hovedmål omfatter:
 

  • øge udholdenheden

  • forbedre ydeevnen

  • mindske risikoen for skader

  • reducere restitutionstiden efter en skade

Hvad sker der ved en sportsmassage session?

Hvad sker der ved en sportsmassage session?
 

Ved den første omgang inden massagen begynder, vil din behandler få en snak med dig om dit helbred og din livsstil.

Han vil bede dig om at ligge på massagebordet og vil dække dig med håndklæder for at beskytte dit privatliv og for at holde dig varm.

Han vil normalt bruge naturlige olier til at reducere friktionen, så han vil være i stand til at massere din hud glat. I nogle tilfælde kan han bruge sikre medicinske cremer eller olier med urteessenser for at fremme helingen af en skade.

Sportsmassage er en dybdegående massage form, der ikke har en bestemt teknik. Det afhænger af den træning, personen laver, og arten af skaden eller tilstanden. Det låner fra teknikker, der bruges i andre discipliner som fysioterapi og osteopati, som triggerpunkts massage, klassiske massage eller svenske massage.

Teknikker kan omfatte:
 

frigivelse af blødt væv:

låsning og strækning af væv og muskler

neuromuskulær teknik:

målretning af triggerpunkter i nervesystemet for at slippe af med smerter og spændinger - dette kan være en lidt intens følelse, men giver flotte og hurtige resultater

positionsfrigørelse:

bruges til at slappe af hyperaktive muskler

fascial release:

dyb, langsom æltning bruges til at frigøre bindevævet omkring musklerne

Det kan forventes, at du bevæger dig meget rundt og kommunikerer løbende med din terapeut, så de kan reagere på, hvordan din krop har det.

For en effektiv sportsmassage forventes der næsten noget ubehag, men fortæl altid din behandler, hvis du har smerter.

Hvordan adskiller Sportsmassage sig fra almindelig massage?

Hvordan adskiller Sportsmassage sig fra almindelig massage?
 

Sportsmassage adskiller sig fra en "almindelig" massage - hvis vi betragter massager af wellness-typen som den "almindelige" massage - ved, at sportsmassage har til formål at hjælpe med en helt specifik gruppe af problemer hos en bestemt gruppe mennesker, mens sidstnævnte er en generel service, der er god for alle.

Sportsmassage henvender sig til atleter eller folk, der dyrker sport, og det er beregnet til at forberede dem på belastningen af motion, forbedre deres præstationer i konkurrencer og hjælpe dem med at restituere.

Almindelig eller wellness massage er beregnet til at give velvære og afslapning til almindelige mennesker, som generelt ikke deltager i anstrengende fysiske aktiviteter og ikke har skader eller helbredsproblemer, der skal løses.

Præfessionelle atleter får sportsmassage regelmæssigt, ugentligt eller endda flere gange om ugen sammen med deres regelmæssige træningsplan for at sikre, at de er i deres topform, og at de kommer sig hurtigst muligt i tilfælde af en skade, så sportsmassage er en uundgåelig del af deres træningsplan.

I tilfælde af hobbyatleter er det op til atleten, hvor seriøst de vil tage deres forberedelse eller restitution, eller hvilket niveau de planlægger at nå.

Professionel sportsmassage kan hjælpe folk på alle fitnessniveauer med at skabe bedre præstationer, forbedre restitutionstiden, beskytte mod skader og bevare den generelle sundhed.

Er Sportsmassage det samme som Fysiurgisk massage

Er Sportsmassage det samme som Fysiurgisk massage?
 

Korte svar er: Nej det er ikke. De er dog meget ens.

Fysiurgisk massage og sportsmassage er begge vestlige massagetyper, som er baseret på den menneskelige krops videnskabelige tilgang.

Massørerne skal bruge deres indgående kendskab til menneskets anatomi, placering og forbindelse af muskler, led, sener, hud mm., og effekten af massagen forventes ud fra, hvordan kroppen er videnskabeligt kendt for at fungere.

Hvad er forskellen på sportsmassage og fysiurgisk massage

Hvad er forskellen på sportsmassage og fysiurgisk massage?
 

Målet med begge typer massage er at lindre smerter og hjælpe med at helbrede skader.
Forskellen ligger primært i det sportslige aspekt.

Professionelle atleter kan i modsætning til almindelige mennesker have meget specifikke skader og er meget målorienterede i deres behandlingsregime.

Mens fysiurgisk massage hovedsageligt bruges til at behandle problemer forårsaget af hverdagen, for eksempel gentagne bevægelser, uergonomiske stillinger eller stress-relaterede muskelspændinger i et arbejds- eller privatmiljø eller utilsigtet overanstrengelse af en kropsdel, er sportsmassage meget specifikt fokuseret på problemerne står over for atleter.

Fysiurgiske massage består af et sæt teknikker, hovedsageligt greb og manipulationer i hånden.

Sportsmassage bruger de samme teknikker, men muligvis med større intensitet, i forskellige kombinationer med mere vægt på bank og vibration, ledrotationer og udstrækning, så sportsmassage kan være til den mere ubehagelige side under behandlingen, men det kan give gode resultater for dedikerede atleter, som for eksempel i tilfælde af triggerpunkts massage.

For at opnå det optimale resultat for atleter kan sportsmassage bruge andre teknikker som Graston Technique,Triggerpunkts Massage, Cupping, Dryneedling, Kinesiotape, Laserterapi, Myofacial release for at forstærke virkningerne af grebene og håndteknikkerne.

Fordele ved sportsmassage

Hvordan virker sportsmassage?
 

Sportsmassage virker ved at løse forskellige problemer, atleter står over for.

Fordele ved sportsmassage:

Afspænding

Selvom sportsmassage ikke er nødvendig en behagelig massage type, fremmer sportsmassage ved at lindre spændinger i musklerne ikke kun den fysiske afspænding af atleternes stive muskler og hjælper dem med at slippe af med de negative virkninger af spændte muskler, men manuel påvirkning har også en enorm effekt på atletens psykologi.

Massageterapi er nyttig til at afbalancere kemi og hjælper med at stabilisere det generelle humør. Humør kan påvirke, hvor effektiv kroppen er under fysisk aktivitet. Dette gælder især for sport og aktiviteter, der kræver hurtig beslutningstagning og omhyggelig observation.

Lindring af spændingsopbygning og forbedring af følelsesmæssig tilstand kan hjælpe med at forhindre utilsigtede skader og langsigtede skader på kroppen. Det kan også hjælpe atleter med at få et forspring i forhold til konkurrencen.

Helbredelse

Ved at øge blod- og lymfestrømmen i og omkring skadede steder hjælper sportsmassage kroppen med at transportere næringsstoffer og ilt mod og affaldsmaterialer og giftstoffer væk fra skadestedet.

Da en rugbyspiller kan opleve andre problemer end en sportsdanser eller en skakspiller, er sportsmassageterapi derfor en form for massage, der kan skræddersyes til atleternes individuelle behov.

Eliminering af ophobning af affaldsstoffer

Sportsmassageterapi hjælper med at arbejde og løsne muskelfibrene i overanstrengte områder for at lindre mælkesyre, sammen med alle de andre smertefulde toksiner i muskler og væv, så kroppen kan fjerne og kassere dem hurtigt og effektivt.

Ved at øge blodgennemstrømningen og lymfeflowet kan massageterapi hjælpe kroppens naturlige system til at fjerne affaldsstoffer i muskulaturen i kroppen.

Bedre søvn

Massageterapi generelt kan lette en dybere søvn af bedre kvalitet. Gennemsnitlige mennesker undervurderer vigtigheden af kvalitetssøvn, mens professionelle atleter ved, at det er en af grundpillerne i deres succes.

 

Takket være de hormoner, der frigives, makro- og mikronæringsstofferne, der er integreret, sker de nervebaner, der bygges under søvn, vækst, restitution og regenerering under aktiv træning,men snarere under dyb søvn.

Selvom det lyder kontroversielt, men en behandling med fokus på at forbedre søvnen kan være den bedste massage til præstationsforbedring, takket være de søvnforbedrende effekter af sportsmassage.

Hvordan virker sportsmassage
Hvordan kan Sportsmassage hjælpe

Hvordan kan Sportsmassage hjælpe?
 

De tre primære anvendelser af sportsmassage er...

Før en konkurrence eller kamp:

Her tilbydes en stimulerende massage, som normalt er ret kraftig og overfladisk, fra 24 timer til få timer før aktiviteten. Formålet er at aktivere nervesystemet og "varme" musklerne op.

Efter konkurrence eller kamp:

Her bruges ofte en afslappende massage kombineret med udstrækning, enten lige efter en kamp eller i timerne efter. Dette hjælper med at reducere muskelspændinger og hjælpe sportsfolk med at slappe af.

Vedligeholdelse:

I perioder med lavere fysisk aktivitet er det vigtigt for atleter at modtage massageterapi for at målrette specifikke stressede muskler og problemområder. Denne form for massage fremmer restitutionen og hjælper med at forebygge skader.

Løbere er glade i det øjeblik, de ankommer til målet.
Hvilke former for sportsmassage findes der

Hvilke former for sportsmassage findes der?
 

Sportsmassage er designet til at sætte gang i lymfesystemet og blodcirkulationen, reducere muskelspændinger og forebygge skader forårsaget af sener og muskler. Den blev oprindeligt skabt til at behandle sportsskader og give atleter en fordel under konkurrencer; alle kan dog have gavn af den. 

Der er typisk fire typer af sport massage:

Restorative sportsmassage –

det bliver “brugt” som hverdagsmassage for sportsfolk, da det muliggører at de kan træne hårdere med færrer skader

Rehabiliterende sportsmassage –

det bruges efter en skade og formålet med massagen er at reducere smerter og forbedre den naturlige helingsproces

Inden konkurrence sportsmassage –

det er en kort og stimulerende massage, som normalt gives 15 til 20 minutter før en konkurrence

Efter konkurrence sportsmassage –

denne massage skal gives inden for en time eller to efter en konkurrence for at hjælpe kroppen at med at hele

Hvorfor sportsmassage?-Hvorfor vælge sportsmassage?

Hvorfor sportsmassage?-Hvorfor vælge sportsmassage?
 

Affaldsophobning og mælkesyre

Når der er ophobet et overskud af skadelige eller smertefulde stoffer mellem muskelfibre, bindevæv og hud, hjælper den dybdegående massage blodkar og lymfesystem med at slippe af med dem med et bedre flow.

Hypertonus

Når musklerne er overspændte og ikke kan slappe af. Udover at strække og opvarme væv, frigiver sportsmassagen beroligende hormoner, derfor er sportsmassage også en afstressende massage.

Muskel- og ledstivhed

Blodgennemstrømningen varmer vævene op, opvarmede muskler strækkes derefter og muskelstivhed forsvinder, bevægelsesområdet bliver større, derfor er sportsmassage en effektiv massage.

Ømme muskler og smerter

Spændt muskulatur, myose og overbelastning gør ondt, og selvom traditionel massage eller klassisk massage kan være gavnligt, kan en målrettet, dybe massage såsom en sportsmassage hjælpe sportsrelaterede smerter meget mere end en alternativ behandling.

Hvem er Sportsmassage godt for? Hvad er sportsmassage godt for?

Hvem er Sportsmassage godt for? Hvad er sportsmassage godt for?
 

Sportsmassage blev primært opfundet for atleter, eller mennesker, hvis krop og sind skal udholde de samme påvirkninger, som professionelle atleters kroppe skal udholde, som dansere, udøvere, men kan også betyde fysiske arbejdere, mennesker, der skal udføre gentagne bevægelser.
Der er dog ingen tvivl om, at alle kan have gavn af sportsmassage i et eller andet omfang, men hvis du ikke laver ovennævnte aktiviteter, er der måske en massageform, der passer bedre til dig, for eksempel graviditetsmassage, dybdeafspændingsmassage, terapeutisk massage og så videre.

Kan sportsmassage hjælpe mig selv om jeg ikke dyrker sport?

Kan sportsmassage hjælpe mig selv om jeg ikke dyrker sport?
 

Ja, det kan det, der er sportsmassagegreb og teknikker, der kan være gavnlige for folk, der ikke dyrker sport.

Men i stedet for på forhånd at beslutte, at du specifikt ønsker en sportsmassage, er det bedst at gribe det an fra siden af problemet.

Hvis du vælger en meget dygtig massageterapeut, som er velbevandret i tværfaglige teknikker, er det eneste du skal gøre at fortælle dem, hvilke symptomer, problemer du oplever, og de vil være i stand til at beslutte, hvilken slags massage du har brug for.

Nøglen er: vælg en højtuddannet, alsidig massageterapeut.

Sportmassage i Odense

Sportsmassage i Odense

 

Sportsmassage er en form for massage, der fokuserer på behandling af skader og forbedring af sportslige præstationer.

Det bliver mere og mere populært i Odense, Danmark, da atleter og aktive personer søger efter måder at forbedre deres fysiske sundhed og ydeevne på.

Sportsmassage sportsmassage er en massage til atleter, en effektiv massageform der kan hjælpe med at reducere smerter, forbedre bevægelsesomfanget, øge fleksibiliteten og reducere risikoen for skader.

Det kan også hjælpe atleter med at komme sig hurtigere efter intens træning eller konkurrencer.

Med sine mange fordele er sportsmassage et fremragende valg for alle, der ønsker at maksimere deres fysiske potentiale.

Health & Hygge massage terapi studie interiør med massagebord dekorativ mosvæg med firmaets logo på væggen neutral, lyse farv

Vores klinik i Odense
 

Health and Hygge Massage Therapy ligger i det populære Skibhuskvarter i Odense, Danmark. Health & Hygge tilbyder en række forskellige massagetjenester, herunder dybdegående sportsmassage, dybvævsmassage, triggerpunktterapi og meget mere.

Vores terapeut er højt uddannet og har mange års erfaring med behandling af sportsrelaterede skader. Health and Hygge er det perfekte sted for alle, der ønsker at forbedre deres fysiske sundhed og ydeevne.

Vores terapeut, George er tidligere verdensmester i kampsport, certificeret fitnesstræner og har stor viden inden for sportsmassage. Han forstår atleternes behov og kan tilbyde skræddersyede behandlinger for at hjælpe dem med at nå deres mål.

Vores klinik er et sted med hyggeligt, naturligt design, den har en afslappende atmosfære med dæmpet lys, dejlige dufte. Du får dog banebrydende massageterapitjenester af høj kvalitet baseret på resultaterne af evidensbaseret videnskabelig forskning og mere end 17 års professionel erfaring.

Priser på sportsmassage - Hvad koster det at fa massage?

Priser på sportsmassage - Hvad koster det at fa massage
 

At bruge penge på at slippe af med smerter og forbedre dit helbred og velvære er en investering, der betaler sig selv på lang sigt ved at holde dig aktiv og produktiv, eller i det mindste hjælpe dig med at spare på medicin.

Vores massagepriser er ikke de billigste grundet den høje servicekvalitet, vi yder, men vi værdsætter loyalitet, så spørg efter vores loyalitetskort, som giver vores bedste kunder store rabatter.

Du kan se vores priser, gavekort og rabatter her.

Vores priser er universelle, du behøver ikke stresse dig selv med sammenligninger, vælg blot længden af massage.

  • 1 time

    749 danske kroner
bottom of page